Bachove cvetne esence

Od kje izhajajo Bachove cvetne esence?

Bachove cvetne esence je iznašel angleški zdravnik dr. Edward Bach je t. i. oče "cvetne terapije". Preko lastne zdravniške prakse je prišel do spoznanja, da fizične bolezni izvirajo iz dalj časa trajajočih negativnih čustvenih stanj.  Takšna stanja so stres, strah, skrbi, dvom, žalost, razočaranost, sovraštvo, obup, jeza, brezvoljnost, zapuščenost, sovraštvo, ipd.

Kljub zdravstvenim dosežkom sodobne medicine nas hitre rešitve v kemiji in tabletah pogosto ne bodo pozdravile. Živeti moramo v skladu s potrebami naše lastne biti. Kadar tega ne počnemo, kršimo univerzalne zakone narave in hitre rešitve se na dolgi rok izkažejo za neučinkovite.

Kaj nam sporočajo bolezni?

Bolezni so po dr. Bachu samo znak, da moramo narediti spremembe in osebno preobrazbo. Le ta nam omogoči, da bomo živeli bolj v skladu s svojo dušo. Kadar smo pripravljeni narediti potrebne spremembe, nam narava po prepričanju dr. Bacha lahko ponudi vse, kar potrebujemo za samozdravitev.

Bachove esence, bachova cvetna terapija, samozdravljenje, rešilna mešanica rescue, stres, pomiritev čustevBachove esence, bachova cvetna terapija, samozdravljenje, bachove rešilne kapljiceBachove cvetne esence, cvetna terapija, bahove rešilne kapljice, rescue remedy

Bachove esence in cvetna terapija

V skladu s tem spoznanjem je dr. Bach začel raziskovati različne oblike alternativnega zdravljenja. Našel je cvetove različnih rastlin, dreves in grmičevja, ki pomagajo ozaveščati negativna čustvena stanja in jih spreminjati v pozitivna.

Razvil je Bachove cvetne esence, ki delujejo na naša čustva in psiho s pomočjo informacij cvetlic in njihovim eteričnim energetskim zapisom, ki se prenese v naš sistem v obliki kapljic.

 

Bachove esence s spremembo vibracij izboljšajo naše počutje in zdravje

Cvetlice in cvetne esence vibrirajo na določeni frekvenci, ker so v svojem bistvu energija tako kot celoten materialni svet. V trenutku, ko v naš sistem vnesemo informacijo cvetne esence oz. njeno vibracijo le vpliva na vibracijo našega energetskega polja in nam pomaga, da zaznamo in harmoniziramo lastne negativne misli in čustva. 

Glavni namen Bachove cvetne terapije je vzpostavljanje čustvenega in duševnega ravnovesja, kar omogoči aktivacijo naših lastnih samoozdravitvenih moči. Bachove kapljice s cvetnimi esencami pomagajo dvigovati lastno vibracijo, kar nas vodi do boljšega počutja. Tako postanemo bolj veseli, optimistični, vzpostavimo miselno ter čustveno ravnovesje in harmonijo. To spodbuja procese samozdravljenje in pomaga telesu premagovati različna bolezenska stanja.

 

Koliko Bachovih esenc obstaja?

Dr. Bach je iznašel skupaj 39 esenc, in sicer 37 esenc cvetov oz. esenc rastlin, esenca studenčnice – 38 in eno mešanico esenc cvetov - 39 ki jo je poimenoval rešilno zdravilo oz. "rescue remedy".

Bachove rešilne kapljice, Bachova protistresna mešanica, rešilno zdravilo, Bachove esenceBachove rešilne kapljice, rescue remedy, protistresna mešanica, rešilno zdravilo, bachove esenceBachove esence clemantis, Bachove rešilne kapljice, rešilno zdravilo, protistresna mešanica, bachova cvetna terapijaBachove rešilne kapljice, rešilno zdravilo, protistresna mešanica, bachova cvetna terapija

Bachove cvetne esence imajo zelo blagodejne in nežne učinke, zato so primerne za vse ciljne skupine tudi za otroke in nosečnice. Bachove esence se lahko uporabljajo tudi za lajšanje čustvenih težav domačih živali in hišnih ljubljenčkov.

 

Načini uporabe Bachovih esenc

Kapljice se lahko dozirajo samostojno ali v kombinaciji z drugimi prehranskimi dopolnili ali zdravili. Uporabljamo jih lahko tudi če nimamo fizične bolezni, ampak enostavno preživljamo težko čustveno obdobje z veliko stresa, konfliktov, duševne in telesne napetosti, izčrpanosti, negativnih čustev...

V takšnih primerih nas Bachove cvetne esence podpirajo pri vzpostavitvi čustvenega in psihičnega ravnovesja, ter nam pomagajo delovati preventivno na negativna čustva, ter preprečiti nastanek simptomov fizične bolezni.

 

Kaj moramo upoštevati pri uporabi Bachovih esenc?

Pri uporabi Bachove cvetne terapije moramo upoštevati, da Bachove esence nikakor niso mišljene kot nadomestilo za zdravniško pomoč oz. zdravljenje uradne medicine. Bachove kapljice z esencami nas lahko čustveno in energetsko spodbujajo s svojimi vibracijami in nam tako olajšajo našo pot do boljšega čustvenega počutja in zdravja.

 

Nadgradnja Bachovih kapljic v obliki Esenc dreves

Esence dreves, ki so jih po dolgoletnih raziskavah iznašli na ekološki farmi Remedia lahko obravnavamo kot evolucijsko nadgradnjo Bachovih cvetnih esenc. Esence dreves delujejo namreč veliko bolj globinsko in celostno saj nam ne pomagajo odpraviti samo določene težave ampak nam pomagajo pri prepoznavanju nekoristnih notranjih vzorcev in preobrazbo le teh. Za več informacij o esencah dreves in njihovem delovanju kliknite na povezavo: Esence dreves.